Details
Een Basilicum type met een pittig anijsaroma, oorspronkelijk uit Thailand. De harde, paarse stengels worden niet gebruikt, De versgeplukte blaadjes op het laatste moment door Thaise curries en pittige roerbakgerechten strooien. De blaadjes kunnen redelijk stevig/stug zijn, vandaar dat het soms beter is ze eerst in reepjes te snijden.De gedroogde zaden van de thaise Basilicum worden ook wel als afslankmiddel gebruikt, zij geven - geweekt - een vol gevoel.
eenjarig.
↑ 35 - 40 cm
zaaien:
voor buiten: maart - juni
voor binnen: het gehele jaar
ca.300 zaden
Tuinzaden kruidenzaden Basilicumzaden Basilicum Siam Queen
Basilicum Koningskruid Basielkruid Ocimum basilicum
Herkomst: Oorspronkelijk Stille Zuidzee van daar naar het Middellandse Zeegebied. Eenjarige plant/struik die ongeveer 50 cm hoog wordt. De bladeren, die een prettige kruidnagelgeur bij aanraking verspreiden, zijn rijk aan etherische oliën. Basilicum is een onmisbaar ingrediënt bij pesto. De blaadjes kunnen voortdurend worden geplukt en zijn het lekkerst als ze heel jong zijn, ze kunnen ook worden gedroogd of ingevroren. Basilicum verleent uw salades, pasta's en vis- of vleesgerechten een bijzondere noot. Thee van deze blaadjes zijn goed voor maag en darmen en als mondwater zorgen zij voor een frisse adem.
Bovendien staan en geuren de plantjes mooi op terras en balkon
Kweekwijze: Vroeg in het voorjaar onder glas zaaien, de plantjes verpotten als ze ca. 3cm hoog zijn. Uitplanten als er geen kans op vorst meer bestaat , maar u kunt ze ook gewoon op de vensterbank laten groeien. Of begin mei buiten zaaien, als de plantjes ca. 6 cm zijn, op 30cm uitplanten. Basilicum kan makkelijk worden verplant en groeit snel bij een temperatuur van 21 gr of hoger.
Tip: De blaadjes niet fijnhakken, maar liever scheuren of knippen.
Specificaties
Zaaimaand
Pot mogelijk

Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 300 zaden |
---|