Details
Bieten of Kroten Chioggia trekken de aandacht met hun roze en witte vruchtvlees. Ze worden rauw of gestoomd gegeten en mogen niet ontbreken in de mediterrane keuken.
zaaien: april - juli
oogsten: juni - okt
ca.350 zaden
Tuinzaden groentezaden moestuinzaden bietenzaden krotenzaden Bieten of Kroten Chioggia
Bieten of Kroten Beta vulgaris
Herkomst: Middellandse Zeegebied Deze donkerrode wortelknollen, die ook wel kroten of mangel worden genoemd, waren bij de Romeinen en Grieken al bekend. De groente kan worden gekookt, maar ook als sla gegeten. De Russen gebruiken in hun traditionele borsch zelfs de bladeren. Rode bieten bevatten veel vitamine C en B1, bovendien erg veel antioxidanten en kankerbestrijdende stoffen. De rode biet is goed bewaarbaar en een makkelijke groente om te kweken.
Kweekwijze: Vanaf eind maart, begin april in de vollegrond zaaien.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 350 zaden |
---|