Details
Een veelal draadloos, zacht groene, knapperige bleekselderij met een voortreffelijke smaak.
Gemakkelijk te telen en schiet niet snel.
zaaien: maart – juni
oogsten: aug – nov
ca.100 zaden
Tuinzaden groentezaden bleekselderijzaden Bleekselderij Green Sleeves
Bleekselderij Apium graveolens
Bleekselderij wordt zelden gekookt, tenzij als basis voor soepen, maar smaakt knapperig en fris. Heerlijk in saldes of metbv kaas of knoflook als borrelhapje. Zeer caloriearm , maar rijk aan mineralen en vitamines C en B. Er zijn zelfblekende en groenblijvende soorten.
Kweekwijze: Maart onder glas of eind april buiten
Tip: Na de oogst in de groentela van de koelkast is de bleekselderij nog zeker een week houdbaar
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 100 zaden |
---|