Details
Een oud ras hoge selderij, ( bleekselderij ) met rode nerven. Zowel de stelen als het blad worden graag gebruikt in soepen. Traditioneel overwinteringsras met een traditionele smaak.
zaaien: maart – juni
oogsten: sept – feb
ca.2000 zaden
Tuinzaden groentezaden bleekselderijzaden Bleekselderij Wilde Giant Red
Bleekselderij Apium graveolens
Bleekselderij wordt zelden gekookt, tenzij als basis voor soepen, maar smaakt knapperig en fris. Heerlijk in saldes of metbv kaas of knoflook als borrelhapje. Zeer caloriearm , maar rijk aan mineralen en vitamines C en B. Er zijn zelfblekende en groenblijvende soorten.
Kweekwijze: Maart onder glas of eind april buiten
Tip: Na de oogst in de groentela van de koelkast is de bleekselderij nog zeker een week houdbaar
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 2000 zaden |
---|