Details
Lang, donker blauwgroen, gebold en gerimpeld blad, met een geweldige smaak. De plant is ook heel decoratief in de siertuin. Palmkool kan ook als kleine blaadjes, telkens weer, gesneden worden.
zaaien: mei – juni
oogsten: sept - april
ca. 400 zaden
Tuinzaden groentezaden boerenkoolzaden Palmkoolzaden krulkoolzaden Boerenkool Black Tuscany
Boerenkool Brassica oleracea L.convar acephala Krulkool Moes, Groene kool
Herkomst: Middellandse Zeegebied Een alom bekende wintergroente met platte of gekrulde bladeren, maar geen vaste krop. In de wintermaanden levert boerenkool een hoog gehalte aan vitanine A en C en verschillende mineralen. Vaak als stamppot gegeten, , maar ze kan ook als afzonderlijke groente worden verwerkt of rauw in een salade worden gegeten.
Kweekwijze: In april op een zaaibedje zaaien en hartje zomer naar buiten verspenen.
Tip: Voor nog lekkerdere boerenkool: Steek de krulkool een dag van te voren uit en leg hem één dag in de vriezer.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 400 zaden |
---|