Details
Cynara carduncuus
Zeer aantrekkelijk voor zangvogels
Antiek soort.
Overblijvend Artischaut Cardy
Heeft qua smaak iets van artisjok, selderij of schorseneer. Bij de oogst gaat het om de bladstelen en bloemhoofden. Rauw of gekookt (blancheren) opdienen.
zaaien: april - mei
oogsten: aug - okt
Verwant aan de artisjok, ook wel overblijvende artisjok genoemd. De bladsteel, die een paar weken voor de oogst omwikkeld wordt met donkere folie om ze te bleken, heeft een frisse smaak. Bij vroege oogst (augustus), zijn ze ook ongebleekt nog sappig en lekker mals. Bij een late oogst (oktober) is de smaak wat bitter en het gewas stugger. De binnenste nerven, het hart en de bloem zijn eetbaar. Zaaien vanaf april onder glas, begin mei in de volle grond. Zowel blad als de bloem zijn erg mooi.
meerjarig
↑ 100 cm
zaaien: april - mei
oogsten: aug - okt
ca. 50 zaden
Tuinzaden groentezaden kardoenzaden
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 50 zaden |
---|