Details
Een kleine, mild hete peper, welke wordt gebruikt voor de traditionele Spaanse Tapas: Pimientos de Padron
Geschikt voor binnen- en buitenteelt.
zaaien: feb – juni
oogsten: juli – okt
ca. 20 zaden
Tuinzaden groentezaden kruidenzaden peperzaden Pepers Padron
Pepers Capsicum annuum Chilipeper Spaanse peper
Herkomst: Noord- en Zuidamerika. Pepers zijn er in heel veel verschillende vormen, kleuren, groottes en smaken. Capsaïne is de stof die verantwoordelijk is voor de smaak, hoe meer capsaïne hoe heter de peper. Het pikantst aan de peper zijn de zaadlijsten en de pitjes, het is aan u om hiervan wel of niet gebruik te maken.
Chilipepers kunnen worden gedroogd en zelfs ingevroren.
Kweekwijze: In ons Nederlandse klimaat bij voorkeur in de kas kweken. Pepers kiemen snel, maar daarna duurt het soms wel 130 dagen voor men ze kan oogsten. Oogst de pepers met het steeltje.
Tip: Bij het snijden van verse peper niet in de ogen wrijven, dit geeft een branderige gevoel.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Pot mogelijk
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 20 zaden |
---|