Details
Met gratis plantensteker!
Capsicum anuum
Een ZEER hete peper. Er wordt beweerd, dat dit de heetste peper is. 1 miljoen op de schaal van Scoville! Daarbij is het ook een van de smaakvolste.
zaaien: feb – april
oogsten: juli – okt
ca.10 zaden
Tuinzaden groentezaden kruidenzaden peperzaden Bhut Jolokia
Pepers Capsicum annuum Chilipeper Spaanse peper
Herkomst: Noord- en Zuidamerika. Pepers zijn er in heel veel verschillende vormen, kleuren, groottes en smaken. Capsaïne is de stof die verantwoordelijk is voor de smaak, hoe meer capsaïne hoe heter de peper. Het pikantst aan de peper zijn de zaadlijsten en de pitjes, het is aan u om hiervan wel of niet gebruik te maken.
Chilipepers kunnen worden gedroogd en zelfs ingevroren.
Kweekwijze: In ons Nederlandse klimaat bij voorkeur in de kas kweken. Pepers kiemen snel, maar daarna duurt het soms wel 130 dagen voor men ze kan oogsten. Oogst de pepers met het steeltje.
Tip: Handen goed wassen na het zaaien, kan de huid en de ogen irriteren.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 10 zaden |
---|