Details
Meerjarig keuken en geneeskrachtig kruid. De tere naar komkommer smakende blaadjes worden in verkoelende dranken, salades en sauzen gebruikt.
↑ 40 cm
zaaien: vanaf april
oogsten: 4 weken na het zaaien
ca.350 zaden
Tuinzaden kruidenzaden pimpernelzaden
Tuinpimpernel Pimpernel Sanguisorba minor
Herkomst: Middelandse Zeegbied. De blaadjes van de Pimpernel worden in principe vers gegeten, maar kunnen ook worden ingevroren. Vast bestanndeel van de bekende Franfurte groene saus, heerlijk op b.V. gepofte aardappels. Zaaien vanaf april, uitdunnen of uitplanten op 40 cm onderlinge afstand. Pimpernel houdt van een standplaats in de zon en kan goed droogte verdragen. Men kan hiervan het gehele jaar oogsten.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Pot mogelijk

Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 350 zaden |
---|