Details
Radijsjes.
Een uniforme, helder rode met uitmuntende smaak.
zaaien: jan – sept
oogsten : 4 tot 6 weken na het zaaien
ca.500 zaden
Tuinzaden groentezaden radijszaden Radijs Lucia
Radijs Raphanus sativus
Herkomst: West-Europa. Er gaat niets boven radijsjes uit eigen moestuin. De makkelijk te kweken plant is ook geschikt voor kleine tuinen en zelfs op het balkon of terras in potten. Radijs wordt meestal – ongeschild - rauw gegeten, eventueel met wat zout, of verwerkt in salades. De Japanse keuken verwerkt radijs ook in sushi en sausjes.
Kweekwijze: Radijs zaaien, zodra de grond bewerkt kan worden, of in augustus en niet te diep. Laat wel genoeg afstand tussen de plantjes, zodat de radijsjes de ruimte hebben om te groeien. Bij voorkeur op een zonnige plek zaaien, maar een beetje schaduw mag ook.
Tip: Zaai radijs samen met de kinderen, het komt altijd op en de oogst is al na een paar weken.
Specificaties
Zaaimaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 500 zaden |
---|