Details
Deze rammenas is goed houdbaar in de wintermaanden en kan dan vers worden gegeten. Traditioneel in Frankrijken en in Duitsland gegeten bij bier, en ook geweldig voor salades of gekookte gerechten.
zaaien: juni – aug
oogsten: okt - nov
ca.500 zaden
Tuinzaden groentezaden rammenaszaden Rettichzaden winterradijszaden Rammenas Ronde Zwarte
Rammenas Raphanus sativus Ramenas, Rettich, Daikon, winterradijs
Herkomst: Azië. Rammenas is een wintergroente met een iets scherpere smaak dan radijs en wordt gebruikt in salades, stoofpotten en stamppotten. Rammenas bevat vitamine C, B1 en B2 en mineralen, zoals ijzer en calcium.. Het vlees is altijd wit, maar de schil kan, afhankelijk van het soort, wit, zwart, blauw of rozerood zijn. Heel geschikt om in te vriezen.
Kweekwijze: Rammenas ter plaatse op een zonnig plekje zaaien en in jong stadium uitdunnen. Voor de zaaitijd zie de individuele soorten op onze site.
Tip: Laat de rammenas in plakjes gesneden een tijdje in zout staan, de scherpe smaak neemt dan wat af.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 500 zaden |
---|