Details
Witvlezige platronde knolletjes. Jonggeoogst, zijn de raapjes heerlijk mals en kunnen rauw worden gegeten.
zaaien: maart - juli
oogsten: mei - aug
ca. 10 gr
Tuinzaden groentezaden knolraapzaden zandraapzaden Tuinraapzaden Rapen Tuinraap Platte Witte Mei
Rapen of knollen Knolraap, meiraap, meiknolletje zandraapje boterknol Tuinraap Brassica rapa rapifera
Herkomst: Azië BRapen zijn eetbare knollen, die vooral vroeger vaak het hoofdbestanddeel van de maaltijd vormden samen met andere bieten, pastinaken of wortelen. Het gezegde “nu zijn de rapen gaar” verwijst hier nog naar. Tegenwoordig eten we in Nederland dit gerecht niet meer zo vaak. Knolrapen worden vers gegeten en kunnen ook in salades gebruikt worden.
Kweekwijze: Vanaf eind maart tot begin augustus buiten zaaien op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Jong geoogst, zijn de raapjes heerlijk mals en kunnen rauw worden gegeten.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 1000 zaden |
---|