Details
Een lekker, vroeg, rood kooltje. Vaste kool met weinig omblad.
zaaien: maart – april
oogsten: juli – sept
ca.540 zaden
Tuinzaden groentzaden rode Koolzaden
Rode Kool Brassica oleracea capitata
Beschrijving: Een van de oudste koolsoorten, een sluitkoolgewas. Er zijn vroege, middentijdse en late soorten.
Rode kool is rijk aan vitamine A, B en C. rode kool boordevol mineralen zoals: ijzer, koper, zwavel, fosfor, magnesium, kalk, kalium, ... en bevat maar weinig calorieën. Het traditionele Hollandse gerecht rode kool met appeltjes maar ook als zomergerecht, rauw in salades prima te verwerken. Het sap van rode kool werkt beschermend tegen lever in galkwalen en zou zelfs maagzweren kunnen genezen.
Kweekwijze: Zaaien zoals op de verpakking vermeld. Bescherm zaailingen wel tegen rupsen. Om het risico van koolziekten te verminderen, niet zaaien, waar de afgelopen twee jaar koolsoorten gestaan hebben.
Tip: De stronken en wortelknollen niet op de komposthoop gooien, daar worden ze vaak broedplaats van ongedierte.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 540 zaden |
---|