Details
De bekende rode bewaarkool die in de herfst wordt geoogst.
zaaien: jan - half april
oogsten: sept - nov
ca.2 gram
Rode Kool Brassica oleracea capitata
Een van de oudste koolsoorten, een sluitkoolgewas. Er zijn vroege, middentijdse en late soorten. Rode kool is rijk aan vitamine A, B en C. boordevol mineralen zoals: ijzer, koper, zwavel, fosfor, magnesium, kalk, kalium, ... en bevat maar weinig calorieën. Het traditionele Hollandse gerecht rode kool met appeltjes maar ook als zomergerecht, rauw in salades prima te verwerken. Het sap van rode kool werkt beschermend tegen lever en galkwalen en zou zelfs maagzweren kunnen genezen.
Zaaien zoals op de verpakking vermeld. Bescherm zaailingen wel tegen rupsen. Om het risico van koolziekten te verminderen, niet zaaien, waar de afgelopen twee jaar koolsoorten gestaan hebben.
Tip: De stronken en wortelknollen niet op de komposthoop gooien, daar worden ze vaak broedplaats van ongedierte.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 2 gram |
---|