Details
Een heel oud, winterhard, ras met die voortreffelijke ouderwetse smaak.
zaaien: feb – mei
oogsten: okt – febr
ca.5 gr.
Tuinzaden groentezaden schorseneerzaden Schorseneren Duplex
Schorseneren Zwarte Schorseneer Winterasperge Scorzonera hispanica
Herkomst: Middellandse zeegebied
Beschrijving: Zoet smakende wortelgewassen met lange dunne penwoertels.. De zwarte schorseneer is een vaste plant met zwarte wortels en gele straalbloemen. De smaak heeft wat weg van die van de asperge. De bijnaam 'armeluis asperge' refereert hier direct aan Een andere bijnaam van de schorseneer is 'keukenmeidenverdriet', omdat het schillen van de schorseneer wel wat werk vereist.
Schorseneren kunnen gekookt, gestoomd en gebakken worden, in soepen en puree worden verwerkt en zelfs - in reepjes – worden gefrituurd. De jonge blaadjes kunnen in de sla.
Kweekwijze: Vanaf begin maart tot half mei in de vollegrond in regels. Schorseneren verlangen zanderige, diep losgemaakte, grond om gladde wortelen te produceren.
Tip: Schorseneren kunnen – net als bieten - in de winter in een schuur of kelder in droog zand worden bewaart.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 5 gram |
---|