Details
Lycopersicon esculentum Vleestomaat
Deze Italiaanse vleestomaat werd reeds in 1781 beschreven en geprezen om de geweldige intense en wat zure smaak. Perfect voor sausen, maar ook heerlijk fris op een sandwich.
zaaien: jan - april
oogsten: juni okt
ca.75 zaden
Tuinzaden groentezaden tomatenzaden Vleestomaat Costoluto genovese
Tomaat Lycopersicon esculentum
De tomaat is afkomstig uit Peru. Christoffer Columbus nam de tomaten van zijn tweede reis naar Amerika naar Europa. Al spoedig werden ze ook in Nederland gekweekt. Niet om te eten maar om als sierplant te gebruikenen. Vanwege de vermeende zinnenprikkelende eigenschappen ze werden liefdesappels genoemd. In Nederland begon pas in 1890 met de tomatenteelt, vanaf het begin wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de eigenschappen van de tomatenplant, er schijnt nu zelfs gewerkt te worden aan een vierkante tomaat.
Kweekwijze:
Glasteelt - warm voorzaaien in potten van eind februari tot half mei. Later in enn vorstvrije kas uitplanten en aan touw verder opkweken.
Vollegrondsteelt:warm voorzaaien van maart tot eind mei. Buiten uitplanten op en warme en beschutte plaats. De tomatenplanten ondersteunen met stokken.
De dieven en zijscheuten moeten worden verwijderd.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 75 zaden |
---|