Details
Foeniculum vulgare
Aromatische keukenkruid met zoetige anijs smaak. De jonge blaadjes het hele jaar plukken en als kruid gebruiken voor visgerechten, salades en sausen. Van de zaden kan een geneeskrachtige thee worden bereid. Dit helpt bij maag- en darmklachten en vermindert een opgeblazen gevoel.
↑ 70 cm
zaaien: maart - mei
oogsten: juni - okt
ca.250 zaden
Tuinzaden kruidenzaden venkelzaden
Venkel
Herkomst: Middelandse Zeegebied en Azië. Een hoge plant met krachtige takken en sierlijk, fijnvertakt loof. Bloeit in de zomer, waarna de naar anis smakende zaden geproduceerd worden, waarvan bv thee kan worden bereid. Wordt ook vaak gebruikt in hoestbonbons. In de keuken zijn de zaden een veelgebruikt kruid bij het koken en bakken. Venkel staat graag zonnig en warm.
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Pot mogelijk
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 250 zaden |
---|