Details
Top Selectie! Een hybride die geschikt is voor een teelt met of zonder dekgrond.
Geschikt voor vroege en middelvroege trek.
zaaien: mei – juli
oogsten: okt – feb
ca.2 gram
Tuinzaden groentezaden witlofzaden witloofzaden Witlof F1 Zoom
Witlof Brussels Lof Witloof Cichorium intybus var. foliosum
Witlof wordt in het donker geteeld om te zorgen dat de stronk wit blijft. Deze stronk wordt afgesneden (of afgebroken) en als groente gebruikt. Deze wijze van telen is in de 18e eeuw bij toeval in Brussel ontdekt.Het kan worden Witlof gekookt, gebakken, gegratineerd of als salade bereid worden.Witloof is een voedzame groente die weinig calorieën bevat en heel wat vitaminen (C, B1, B2, PP) en vezels. Ze bevat ook een interessante hoeveelheid foliumzuur en selenium. Door het hoge kaliumgehalte is witloof vochtafdrijvend en heeft ze een gunstig effect op de bloeddruk.
Kweekwijze: Witlofzaad in mei ter plaatse zaaien.Bedekken met een 15 – 20 cm dikke laag grond of stro.
Tip: Gebruik de blaadjes als schaaltje voor aperitiefhapjes
Specificaties
Zaaimaand
Oogstmaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 2 gram |
---|