Details
Een ras dat geschikt is voor de teelt met dekgrond voor de middelvroege trek.
zaaien: juni
oogsten: afhankelijk van opkuilen
2 gram
Tuinzaden groentezaden witlofzaden witloofzaden Witlof Hollandse Middelvroeg
Witlof Brussels Lof Witloof Cichorium intybus var. foliosum
Witlof wordt in het donker geteeld om te zorgen dat de stronk wit blijft. Deze stronk wordt afgesneden (of afgebroken) en als groente gebruikt. Deze wijze van telen is in de 18e eeuw bij toeval in Brussel ontdekt.Het kan worden Witlof gekookt, gebakken, gegratineerd of als salade bereid worden.Witloof is een voedzame groente die weinig calorieën bevat en heel wat vitaminen (C, B1, B2, PP) en vezels. Ze bevat ook een interessante hoeveelheid foliumzuur en selenium. Door het hoge kaliumgehalte is witloof vochtafdrijvend en heeft ze een gunstig effect op de bloeddruk.
Kweekwijze: Vanaf juni buiten op regels zaaien. In de herfst de wortels opgraven en het blad tot 2cm boven de kruin afsnijden. De wortels rechtop in een 25 cm diepe kuil zetten en dan afdekken met aarde en stro.
Tip: Gebruik de blaadjes als schaaltje voor aperitiefhapjes
Specificaties
Zaaimaand
Aanvullende Informatie
Hoeveelheid | circa 2 gram |
---|